USKORO,,PREDAH OD RODITELJSTVA”

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Foto: Facebook.centar.mara

Usluga ,,Predah od roditeljstva” trebalo bi da počne da funkcioniše već od ovog meseca, jer je dobijena licenca, kaže direktor Centra ,,Mara” Miloš Ranđelović. Tu će korisnici moći da borave 24 sata, i to 40 dana godišnje, 20 dana u kontinuitetu, a roditelji će za to vreme moći da obave svoje neodložne aktivnosti.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dalo je licencu Centru ,,Mara” u Nišu da već ovog  meseca može da pokrene uslugu  ,,Predah od roditeljstva”.

– To znači za roditelje da mogu biti zbrinuti 24 časa 40 dana godišnje, 20 dana u kontinuitetu. To je pre svega usluga namenjena roditeljima, kako bi mogli da obave neke svoje neodložne aktivnosti, i da imaju gde da smeste svoju decu da budu na sigurnom, kaže Miloš Ranđelović, direktor Centra ,,Mara”.

Kada je u pitanju sama ustanova, Ranđelović napominje da se svakodnevno prijavljuju novi korisnici i da postoji stalna lista čekanja.

– Nadam se da sledeće godine nećemo imati listu čekanja. Imamo i dograđujemo jedan deo, tako da ćemo proširiti kapacitete i biti u mogućnosti da imamo još jednu grupu. Nadam se da posle toga više niko neće čekati na ovu uslugu, dodaje direktor Centra “Mara”.

Centar Mara trenutno ima 70 prijavljenih korisnika i nekoliko na listi čekanja. Usluga ,,Predah od roditeljstva” biće besplatna za sve roditelje.

Autor: Sanja Klarić

Povezane objave