KKK „Nais“ dobio dvoja kolica za svoje košarkaše koji su sada spremni za ulazak u Ligu

Autor Uklonimo barijere

Autor: Petar Veljković uklonimo barijere 

Foto: Petar Veljković

Foto: Petar Veljković

Udruženje košarke u kolicima „Nais“ iz Niša uz pomoć firmi, ali i pojedinaca, koji su bili donatori obezbedilo je dvoja novih kolica svojim igračima. Sada imaju ukupno deset kolica i, kako ističu, spremni su da postanu prvi niški klub koji će igrati Ligu košarkaša u kolicima.

Kako je na konferenciji za medije istakao prvi čovek kluba profesor dr Marko Aleksandrović, Nais je klub koji je registrovan još 2017. godine, ali su se uslovi za rad stvorili tek ovog proleća kada su i zvanično počeli sa treninzima. Najpotrebnija su im bila posebna kolica koja su napravljena specijalno za ovaj sport, tako da ova donacija mnogo znači klubu, naveo je prof. dr Aleksandrović.

„Sada nemamo nikakvih problema da se takmičimo, da igramo Ligu i da budemo promoteri jednog novog sporta, koji je i najatraktivniji sport u programu paraolimpijskih igara“, poručio je prof. dr Marko Aleksandrović.

Ova dvoja kolica su, dodao je on, prvenstveno namenjena dvojici igrača Slavenu Nonkoviću i kapitenu ekipe Bratislavu Kostiću, koji su do sada igrali u svojim kolicima koja nisu namenjena sportu i time bili u konstantnom riziku od povreda.  Foto: Petar Veljković

Foto: Petar VeljkovićObojica igrača ne kriju zadovoljstvo i ističu da im ova donacija mnogo znači kako bi bili još bolji u sportu.

„Bićemo mnogo sigurniji, spretniji i brži i naravno, nećemo oštećivati svoja kolica koja koristimo svakodnevno“, rekao je Nonković.

Kapiten Bratislav Kostić zahvalio se svima koji su pomogli da klub nabavi kolica i pozvao sve zainteresovane da se oprobaju ovom sportu.

„Ovom prilikom pozivam sve ljude koji žele da probaju i da se bave ovim sportom da dođu. Svako je dobrodošao u klub, bilo da je osoba sa invaliditetom ili bez invaliditeta. Ali najpre bih zamolio osobe sa invaliditetom da makar dođu i probaju jedan trening“, poručio je Kostić.

Foto: Petar Veljković

Foto: Petar Veljković

Pozivima se priključio i trener kluba Miljan Hadžović, koji je na prethodnom Evropskom prvensvu na kome su se naši košarkaši u kolicima okitili srebrnom medaljom i osvarili istorijski uspeh, bio pomoćnik trenera reprezentacije. On se, takođe, zahvalio i gradu i Sekretarijatu za sport koji je klubu obezbedio besplatne termine za treninge u hali „Čair“.

„Moram da se zahvalim i ovim momcima na velikoj hrabrosti i energiji koju ulažu svake nedelje i na svakom treningu. Zaista, ja takvu energiju retko viđam kod bilo kojih drugih sportista. Zajedno pravimo jednu odličnu atmosferu i smatram da smo na dobrom putu. Imali smo problema sa kolicima, sada su ti problemi za ovu dvojicu igrača rešeni. Spremni smo da radimo punom parom!“, rekao je Hadžović. uklonimo barijere

Povezane objave