ŠANSA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Nemanja Tadić, Lična arhiva

Počela je prijava za kandidate za besplatnu praksu i profesionalno usavršavanje za osobe sa invaliditetom.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu sa partnerima iz Bugarske  realizuje zajednički projekat pod nazivom “Adaptivna fizička aktivnost i sport mladi za mlade”. Reč je o Interreg IPA programu prekogranične saradnje Srbije I Bugarske.

Projekat podrazumeva obezbeđenje besplatne prakse i profesionalnog usavršavanja za 15 odabranih kandidata iz oblasti plivanja i fitnis treninga za osobe sa invaliditetom. Po završetku obuke svi kandidati dobijaju međunarodno priznat sertifikat.

Obuka se sastoji od teorijskih i praktičnih časova plivanja, plivačke tehnike, primene plivačkog treninga, funkcionalnog treninga I kardio fitnesa za osobe sa invaliditetom.

Svi zainteresovani koji žele da se prijave i učestvuju u obuci potrebno je da zadovolje dva kriterijuma – da su starosti do 29 godina i da su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje duže od 12 meseci.

Obuka počinje sredinom marta ili početkom aprila u zavisnosti od dogovora sa izabranim kandidatima. Trajaće četiri meseca, a organizuje se u vremenskim inetrvalima od dva sata, tri puta sedmično.

Ovaj projekat sufinansira Evropska unija kroz Interreg-IPA Program prekogranične sradanje Bugarska-Srbija.

Autor: Milena Vidojković

Povezane objave