O nama

Autor Uklonimo barijere

Dobro došli na sajt – Uklonimo Barijere


Veliko nam je zadovoljstvo da vam predstavimo portal koji je proistekao kao rezultat rada na projektu pod nazivom „Uklonimo barijere“, koji je svesrdno podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. Naš prevashodni cilj je poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom i bolje informisanje javnosti o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Drugi segment predstavljaće analize na kojima će raditi naš novinarski tim. U ovom delu, naši novinari će analitički obrađivati teme koje su od važnosti za osobe sa invaliditetom.

Treći segment odnosi se na intervjue sa relevantnim sagovornicima, a sve sa ciljem da što preciznije informišemo celokupnu javnost o značajnim temama u ovoj oblasti.

Četvrti segment, jeste blog u okviru kojeg će svi zainteresovani građani i stručna lica moći da objave lični stav, ukažu na određeni problem, zatim iznesu kritiku ili pohvalu u vezi sa radom nadležnih službi, udruženja i sl.

U okviru petog segmenta pod nazivom „multimedija“ objavljivaćemo tematske video sadržaje i fotogalerije. Ovde posebno želimo da istaknemo video kampanju „Uklonimo barijere“ gde će mnoge javne ličnosti govoriti o važnosti negovanja različitosti.

Ono na šta smo posebno ponosni, jeste segment „Prijavi problem“. Putem ovog servisa osobe sa invaliditetom će moći da ukažu na sve probleme sa kojima se susreću i koji negativno utiču na njihov kvalitet života. Nakon prijema, naš novinarski tim će svaku od prijava detaljno analizirati, kontaktirati nadležne institucije i tražiti odgovore, koje će potom predstaviti javnosti.

uklonimo barijere

Celokupan portal je utemeljen na interakciji uređivačkog tima sa građanima. Iskustva su pokazala da o problemima jedne grupe ljudi, pogotovo kada se radi o marginalizovanim grupama, najbolje izveštavaju predstavnici same grupe. Zbog toga Vas molimo da zajedno sa nama učestvujete u uređivanju portala, da nam predlažete teme, ali i da sami pišete, jer jedino zajedno možemo da uklonimo barijere!

Urednik portala:

Neven Obradović