NOVA KOLICA ZA SRPSKOG REPREZENTATIVCA

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Foto: Arhiva KKK „Nais“

Turska agencija za koordinaciju i razvoj donirala je sportska kolica za reprezentativca niškog KKK (Košarkaškog kluba u kolicima) „Nais“, Nemanju Tadića.

Reč je o grantu agencije TIKA iz Turske kojim su renovirane i opremljene prostorije Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SKK). Osim toga donirala je i pet novih košarkaških kolica napravljenih po meri reprezentativaca Srbije, a jedan od njih je i Nemanja Tadić. Nemanja je novi reprezentativac Srbije iz redova KKK „Nais“, a kolica su mu bila preko potrebna kako bi nastavio da se uspešno bavi ovim sportom.

„Kolica su vlasništvo Saveza košarkaša u kolicima Srbije, a našem igraču Nemanji Tadiću ustupljena su na korišćenje. Zahvalni smo na ovoj pomoći, jer je svaka pomoć našem klubu dobrodošla“ – kaže predsednik KKK „Nais“ Marko Aleksandrović.

Uklonimo Barijere

Foto: Arhiva KKK „Nais“

Svečanosti povodom predaje renoviranih prostorija i novih kolica predstavnicima SKKS-a prisustvovali su amabasador Turske u Srbiji Hami Aksoj i  programski koordinator TIKA Čagla Gultekin Tosbat, kao i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ministarstva omladine i sporta, Paraolimpijskog komiteta Srbije, KKK „Nais“, kao i ostalih košarkaških klubova u kolicima.

Nemanja Tadić je ušao u najuži izbor igrača za evropsko prvenstvo „B“ divizije koje se održava u Atini. Nemanja je odradio kompletne pripreme, ali nije na „spisku putnika“ za grčku prestonicu. Sa saigračem iz KKK „Nais“ Aleksandrom Dinićem, nastupio je u reprezentacijskom dresu u revijalnoj utakmici protiv ženske reprezentacije Turske, koja je odigrana u SC Košutnjak u Beogradu.

Autor: Milena Vidojković

 

Povezane objave