NIKOLA PONOVO ZABLISTAO

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Foto: N. Ljubisavljević, Lična arhiva

Nikola Ljubisavljević, niški paraolimpijac, doneo tri medalje sa međunarodnog paraplivačkog mitinga “Sarajevo open 2021” – dve zlatne i jednu srebrnu. Pored njega na takmičenju je zablistao i Nemanja Panović, koji je osvojio dve zlatne medalje. Ljubisavljević i Panović su bili jedini predstavnici Srbije na ovoj smotri najboljih plivača regiona održanoj u Sarajevu, dostojno predstavljajući svoju zemlju sa ukupno pet osvojenih medalja.

Nikola Ljubisavljević je bio najbolji u svojoj kategoriji u trci na 50 metara kraul i 100 metara kraul, a drugi u trci na 100 metara prsno. Panović se izborio za zlato u trkama na 50 metara kraul i 100 metara prsno.

– Takmičenje na Olimpijskom bazenu u Sarajevu bilo je vrhunski organizovano uprkos poteškoćama koje su organizatori imali zbog nevremena koje je zadesilo taj grad dan uoči početka takmičenja, istakao je Nikola i zahvalio se Plivačkom klubu „Spid” i predsedniku kluba Amelu Kapu za još jedan srdačan doček i izuzetno gostoprimstvo.

Uklonimo Barijere

Foto: N. Ljubisavljević, Lična arhiva

Nikola Ljubisavljević (21) je student treće godine Šumarskog fakulteta u Nišu. Zbog povrede ruke zadobijene prilikom porođaja pliva od predškolskog uzrasta, s tim što je krenuo da se takmiči u paraplivanju od osmog razreda osnovne škole. Osvojio je veći broj medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ima medalje i sa dva plivačka mitinga u Malmeu, jednog u Zagrebu, dva u Sarajevu i tri u Grčkoj. Plivački miting u Malmeu organizuje se u okviru Sportskih igara osoba sa invaliditetom i to posle Paraolimpijade. Reč je o sportskoj manifestaciji koja okuplja najveći broj osoba sa invaliditetom.

Uklonimo Barijere

Foto: N. Ljubisavljević, Lična arhiva

U Nišu je plivao najpre za klub osoba sa invaliditetom „Nais”, potom „Delfin”, a poslednje tri godine na domaćim takmičenjima pliva za klubove osoba sa invaliditetom iz Beograda i Novog Sada.

Autor:  Sara Pruker

Povezane objave