Kol centri – prva instanca za svaku vrstu pomoći osobama sa invaliditetom tokom vanrednog stanja

Autor Uklonimo barijere

Autor: Petar Veljković

Uklonimo Barijere

Foto: Pixabay.com

U toku trajanja vanrednog stanja i zabrane kretanja u Srbiji, osobe sa invaliditetom za sve potrebe u vidu pomoći, hrane i medicinskih sredstava mogu da se obrate kol centrima opština, JPU Pčelica i Centru za socijalni rad, poručila je za naš sajt gradska većnica Tijana Đorđević Ilić, resorno zadužena za socijalnu zaštitu.

Izolacija može biti teška za pojedine građane, a oni kojima je potrebna psihološka pomoć mogu se obratiti Domu zdravlja, ali i JPU Pčelica, koja je od juče stavljena u funkciju građanima kojima je potreban takav vid terapije.

„Kol centre imamo u svih pet gradskih opština i njima mogu ljudi da se javljaju i da traže pomoć. Da li su to stariji od 65 godina ili su to rizične grupe ili osobe sa invaliditetom svi mogu da se jave“, rekla je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

Građani takođe mogu da se jave i Centru za socijalni rad ukoliko su korisnici, međutim tu zavise po hitnosti.

„Mi koordiniramo sa Crvenim krstom, Centrom za socijalni rad i kol centrima i onda se sublimiraju svi slučajevi. Recimo za dopremanje hrane korisnicima narodnih kuhinja na kućnu adresu, Pčelica je dala četiri vozila za distribuciju, a Studentski centar distribuiraće na 12 punktova“, kazala je većnica.

Usluga personalnog asistenta funkcioniše kao i do sada.

„Asistenti su rade kao i do sada, da li  je to nabavka lekova, medicinskih sredstava, maski, rukavica hrane, namirnica, asistent neće da izvodi u šetnju zbog rizika, već obavlja druge obaveze koje nalažu“, navodi Tijana Đorđević Ilić.

Za ostale, naglasila je većnica, postoji kol centar gde će volonteri opština da donesu sve što je potrebno, kao i za sve građane. S tim što je za osobe sa invaliditetom pojačana socijalna zaštita iz razloga što oni ne mogu da izlaze van kuće.

Uklonimo Barijere

Tijana Đorđević Ilić, Foto: Petar Veljković

Ona je najavila i neke novine koje će mnogo značiti starijim osobama i osobama sa invaliditetom.

„Gledamo ovih dana sa Crvenim krstom da namirnice kupimo. E sad ako kupimo namirnice svim onim osobama sa invaliditetom koje su već na spisku, a žive na ruralnom području, a proširićemo i na grad, dostavljaće Crveni krst na adresu paket namirnica i higijenski paket dovoljan za mesec dana. Samim tim ovo će da smanji i obavezu volontera ali i potrebe sugrađana. Zato mi gledamo ovih dana da uplatimo Crvenom krstu da kupe namirnice i sve to spakuju“, zaključila je Tijana Đorđević Ilić.

Brojevi telefona kol centara opština:

Gradska opština Medijana – Telefon kontakt centra –  063/864 1145 i 063/864 0308. Radno vreme centra: od 09:00 do 14:00 sati, svakog dana.

Gradska opština Palilula – Telefon kontakt centra – 018 282-380. Radno vreme centra je: od 09:00 do 14:00 sati, svakog dana.

Gradska opština Crveni Krst – Telefon kontakt centra – 018/583-600. Radno vreme: od 09:00 do 14:00 sati, svakog dana.

Gradska opština Pantelej  – Telefon kontakt centra – 018/201-260. Radno vreme: od 09:00 do 14:00 sati, svakog dana.

Gradska opština Niška Banja – Telefon kontakt centra – 018/454-8108 i  018/454-8130. Radno vreme: od 09:00 do 14:00 sati, svakog dana

 

Povezane objave