KKK „NAIS” NIŠ NA POSEBNOM TURNIRU U PARAĆINU

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Foto: Arhiva kluba

Uprkos pandemiji u Paraćinu je održan tradicionalni turnir košarke u kolicima “Trofej Paraćina 2021“, pod pokroviteljstvom ove opštine.

Podršku organizaciji su dali Sportski savez Paraćina, KK „Paraćin“ – Paraćin, KKK „Nais“ – Niš, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i Sportski savez osoba sa invaliditetom Kruševca.
Ovogodišnji „Trofej Paraćina 2021“ je bio poseban. Posle 25 godina aktivnog bavljenja parasportom (atletika, streličarstvo, košarka u kolicima), osnivač, predsednik, trener i kapiten KKuK „Tigar“ – Paraćin Nikola Kato, oprostio se od aktivnog bavljenja spotom.

Uklonimo Barijere

Foto: Arhiva kluba

„Zahvalan sam članovima svoje porodice na podršci svih ovih godina. Bilo je lepo poslednjih četvrt veka. Proputovao sam zahvaljujući sportu, a uprkos invaliditetu, gotovo celu Evropu. Drago mi je da sam ostavio traga u Paraćinu, Nišu i Srbiji, da sam inspiracija mnogim mlađim generacijama. Ostajem u sportu, ali nisam više takmičar.“ – rekao je Nikola Kato.

 

Nikola Kato ostaje u sportu. Pored upravljanja KkuK „Tigar“ – Paraćin, član je stručnog štaba KKK „Nais“ – Niš koji uspešno nastupa u klupskoj balkanskoj ligi.  Rezultat utakmice je ovoga puta bio u drugom planu. Ipak, ocena je svih učesnika da bi rezultat bio drugačiji da je u sastavu KkuK „Tigar“ – Paraćin bio legendarni reprezentativac Srbije, Filip Jovanović. Naime, Filip Jovanović, najbolji igrač KkuK „Tigar“ – Paraćin u istoriji, od ove sezone je član bundesligaša Hamburga, bio sprečen da dođe iz Nemačke na ovaj događaj. S druge strane, bratski klub Paraćinaca, KKK „Nais“ – Niš pokazuje zašto polako postaje veliki klub, između ostalog i zahvaljujući podršci Nikole Kata.

Uklonimo Barijere

Foto: Arhiva kluba

Autor: Sanja Klarić

Povezane objave