KKK „Nais“ nastavlja Prvu ligu Srbije u košarci u kolicima

Autor Uklonimo barijere

Autor: Vesna Petrović

Uklonimo Barijere

Foto: KKK „Nais“

Prva liga Srbije u košaci u kolicima (PLS) kojom rukovodi Savez košarkaša u kolicima Srbije (SKKS) se nastavlja. U nedelju je u Aranđelovcu, KKK „Nais“ je, kao formalni domaćin, igrao dva meča, sa KKK „Despot“ i KKK „Singidunum“, oba tima su iz prestonice. Mečevi su odigrani  u Aranđelovcu zahvaljujući igraču KKK „Nais“, Vladanu Milinkoviću, inače žitelju tog grada, koji je obezbedio pokroviteljstvo Opštine Aranđelovac i Sporskog saveza Aranđelovca.

„Veoma sam srećan što će moj Aranđelovac prvi put u istoriji biti domaćin utakmica u košarci u kolicima. Moj „Nais“ će, svakako zbog mene, imati najviše navijača. Zahvaljujem se Opštini Aranđelovac i Sportskom savezu Aranđelovca što su učinili sve da pomognu organizaciju ove utakmice, jer je dvorana ustupljena i pokriveni su svi troškovi utakmice i puta ekipa”, rekao je Vladan Milinković, igrač KKK „Nais“.

Uklonimo Barijere

Vladan Milinković, Foto: KKK „Nais“

Posle duge pauze svi članovi KKK „Nais“, ali i učesnici PLS-a, jedva su čekali da „zarolaju“ kolica. Ističu da je sada najvažnije da su svi zdravi, a da je rezultat u drugom planu.

„Pauza je bila duga, trenirali smo individualno, održali smo formu, ali smo bili željni lopte, koša i kolektiva. Svi mi u KKK „Nais“ jedva čekamo da se nastavi takmičenje. Svi smo zdravi, to je najvitnije, a rezultati su sada nevažni. Promovišemo košarku u kolicima i pobedu nad invaliditetom”,  rekao je član uprave i igrač KKK „Nais“, Miodrag Mile Krstić.

Uklonimo Barijere

Miodrag Mile Krstić, Foto: KKK „Nais“

Iz KKK „Nais“ kažu da su srećni što su se vratili treninzima i takmičenju, ali uz velike poteškoće.

„Sve sportske sale pri SC „Čair“ su pod vojnom upravom, jer su ti prostori u pripravnosti da budu kovid bolnice. S druge strane, školske sale su dezinfikovane i očekuju učenike za završne ispite, pa tek od kraja juna možemo u te prostore. Prinuđeni smo da treniramo na jedinoj podlozi na otvorenom koja se nalazi u Nišu, a ne šteti gumama – to je teren „Stefan Jović“ na Trošarini. Trenirali smo jednom u Beloj Palanci, a renta dvorane i put koštaju. Kolica su kod igrača, komplikacija im je da ih donose za svaki trening, ali je sada tako. Svejedno – srećni smo, jer treniramo i takmičimo se”, istako je predsednik KKK „Nais“, Marko Aleksandrović.

Karte za utakmicu koja je odigrana u Aranđelovcu u SRC „Šumadija“ bile su besplatne, a sakupljnen dobrovoljni prilog namenjen za terapiju obolelog Aranđelovčanina Đorđa Gavrilovića.

 

Povezane objave