KKK „Bijeljina“ nadigrao KKK „Nais“ u najefikasnijem meču sezone

Autor Uklonimo barijere

Autorka: Vesna Petrović

Uklonimo Barijere

Foto: KKK „Nais“ – Niš

Pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac i Sportskog saveza Knjaževca  organizovan je susret sedmog kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima koji se igrao u organizaciji Saveza košarkaša u kolicima Srbije. Sastali se se, kako za sebe vole da kažu – „bratski“ klubovi, KKK „Nais“ iz Niša i KKK „Bijeljina“. Boravak u sali OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ u Knjaževcu je evocirao uspomene pojedinih reprezentativaca i trenera obe ekipe na prošlogodišnje uspešne pripreme reprezentacije Srbije koje su prošle godine odvijale dve sedmice u istoj sali.

Malobrojni gledaoci su svedočili najefikasnijem meču sezone, jer je postignuto neverovatna 134 poena! Ekipa iz Semberije je bolje započela meč i završila prvu četvrtinu u svoju korist sa 28:16. Tih 12 poena razlike je, pokazalo se, bilo presudno da se prednost održava. Istina, igrači KKK „Nais“ su imali periode sjajne igre, približili su se na momente na dva poena razlike, ali nisu ostvarili preokret.

Najbolji srpski košarkaš u kolicima u prvoj deceniji ovog veka, neponovljivi Aleksandar Jovanović, iako se u ovoj sezoni aktivirao posle nekoliko sezona, pokazao je svoju klasu. Bio je nerešiva enigma za odbranu KKK „Nais“ postigavši 33 poena, ali i ostvarivši više skokova u napadu. Imao je pomoć u dva evroligaška igrača, Dragana Sikime i Borisa Cvjetkovića, kao i supertalentovanog četrnaestogodišnjeg Strahinje Rosuljaša.

„Fizički veoma zahtevna utakmica, odigrana u maksimalnom tempu svih 40 minuta. Morali smo da damo sve od sebe da bi ostvarili pobedu. Imao sam očekivanu podršku u Sikimi i Cvjetkoviću, a igre Šarenca i Rosuljaša pokazuju da se za budućnost ne brinemo. Čestitam našoj bratskoj ekipi KKK „Nais“ na sjajnoj utakmici sa mnogo koševa, nadmudrivanja i lepih poteza, a zahvaljujem im se na gostoprinstvu. Zahvalnost dugujem i Knjaževcu, dokazanom prijatelju košarke u kolicima“, rekao je Aleksandar Jovanović, najbolji igrač utakmice.

Uklonimo Barijere

Foto: KKK „Nais“ – Niš

Prema rečima Miljana Hadžovića, trenera KKK “Nais”, presudili su promašeni „ziceri“ i protivnikov odličan skok u napadu. Iako su doživeli poraz, u KKK „Nais“ nisu razočarani utakmicom i sezonom. Ako se očekivalo da lokomotive voza KKK „Nais“ budu Filip Jovanović i Boban Stanković, nije se očekivalo da se još pet igrača te ekipe upiše u strelce.

„Čestitam ekipi KKK „Bijeljina“ na zasluženoj pobedi. Drago mi je da smo odigrali utakmicu sezone, najefikasniju u PLS, bez obzira na poraz. Naš bratski klub KKK „Bijeljina“ je pre utakmice bila apsolutni favorit, to se dokazalo na terenu. Mi nismo razočarali, naprotiv, na momente smo držali priključak, ali za preokret smo morali da imamo i trećeg igrača koji bi pratio izvanredne Jovanovića i Stankovića. Odlično smo napadali njihovu postavljenu odbranu, pravljen je „višak“, ali je realizacija „zicera“ naših visokih igrača bila loša. Naši promašeni „ziceri“ i protivnikov odličan skok u napadu su odlučili pobednika”, jaže Miljan Hadžović.

Opština Knjaževac i Sportski savez Knjaževca su još jednom pokazali brigu za sport osobe sa invaliditetom. Tome je posvedočio i predsednik SKKS-a Vladimir Kuzmanović. „Zahvaljujem se gostoljubivim Knjaževčanima, predsedniku opštine Knjaževac, Milanu Đokiću, predsedniku Sportskog saveza Knjaževca, Mikici Budimiroviću, što podržavaju srpsku košarku u kolicima. Srebrna medalja koja je osvojena prošle godine na Evropskom prvenstvu C divizije i kada je naša reprezentacija napredovala u višu diviziju je iskovana u Knjaževcu. Planiramo pripreme i ove godine, ne menjamo dobre uslove i gostoprimstvo nizašta na svetu. Inače, operativnu podršku utakmice dali su Regionalno udruženje košarkaških sudija Istok i košarkaši KK „Leda“ iz Knjaževca, njima takođe sledi zahvalnost”, zaključio je Kuzmanović.

Povezane objave