Jedan od najboljih srpskih košarkaša u kolicima pojačao KKK “Nais”

Autor Uklonimo barijere

Autor: Petar Veljković

Uklonimo Barijere

Foto: KKK „Nais“

Jedan od najboljih srpskih igrača košarke u kolicima Boban Stanković dogovorio je jednonedeljnu saradnju sa KKK “Nais” iz Niša. On je već jednom, sredinom septembra, u dresu “Naisa” nastupao na turniru u Bijeljini. Sada će nastupati sa KKK “Nais” na utakmicama u Sofiji (protiv KKK “Levski” – Sofija) i Kruševcu (protiv matičnog KKK “Singidunum” – Beograd), ali će pomagati treneru Miljanu Hadžoviću na treninzima, poručuju iz niškog tabora.

“Prija mi saradnja sa niškim klubom, imaju sjajnu organizaciju za kratko vreme postojanja. Trener “Naisovaca”, Miljan Hadžović, delio je, kao član stručnog štaba reprezentacije, celo prošlo leto sa nama igračima dobro i zlo. Epilog je bio drugo mesto na  EP C divizije (i plasman u višu B diviziju). I igrači KKK “Nais” redovno treniraju, mislim da će u godinama koje dolaze Aleksandar Dinić biti igrač međunarodne klase. Utakmice u Sofiji su prilika da igrači napreduju sa iskusnijim igračima kao što je moja malenkost. S druge strane, održavam formu za dalje reprezentativne akcije i nacionalni šampionat u Grčkoj”, rekao je legendarni Boban Stanković.

Trener Nišlija Miljan Hadžović ne krije zadovoljstvo što će jedan igračmeđunarodne klase podići kvalitet treninga i igre niških igrača.

“Moji igrači će pored vrhunskih košarkaških kvaliteta imati priliku da upoznaju Bobana Stankovića i kao čoveka. Imaće priliku da izbliza vide dnevne rutine i način sportskog ponašanja i života. Radujem se svakom susretu i saradnji sa Bobanom, a biće jako korisno da ista traje nedelju dana. Napredovaćemo svi”, izjavio je Hadžović.

Uklonimo Barijere

Foto: KKK „Nais“

 

Biografija Bobana Stankovića:

Rođen je u Straži kod Gnjilana, 1980. godine. Kada je imao 13 godina kada je tokom šetnje, na putu ka rođacima, iz mraka pucano na njegovog brata i njega. Brat je ostao, srećom, nepovređen, a Boban Stanković je zadobio četiri prostrelne rane u predelu kičme. Kao osoba sa paraplegijom, za kretanje je morao da koristi kolica. Srednju školu „Sv. Nikola“ (pravno-brotehnički smer), specijalizovanu za školovanje učenika sa teškoćama u kretanju  završio je u Podgorici. Oženjen je suprugom Tanjom.

Bavio se mnogim sportovima (atletika, plivanje, džet-ski), ali je najuspešniji u košarci u kolicima. Igrao je za: KKK „Singidunum” – Beograd (višestruki šampion Srbije i pobednik kupa), KKK „Bijeljina” – Bijeljina, KKK „Vrbas” – Banja Luka (osvojena regionalna NLB liga i BIH liga), KKK „Megas Aleksandros” – Solun,  KKK „Atlas” – Atina (osvojeno pod dva puta prvenstvo Grčke, nacionalni kup i individualna nagrada za najboljeg igrača Grčke). Učestvovao je kao reprezentativac Srbije na tri EP C divizije: 2015. u Lisabonu (5. mesto), 2017. u Brnu (5. mesto) i 2019. u Sofiji (2. mesto i plasman u B diviziju). Izabran je u idealnu petorku poslednjeg EP.

Povezane objave