JAVNI POZIV MINISTARSTVA ZA RAD

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Foto: Unsplash

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2022. godini.

Sredstva u iznosu od 60 miliona dinara dodeljuju se preduzećima za podršku razvoju konkurentnosti refundacijom troškova neposredno povezanih sa delatnošću preduzeća i odobrenim programima za sprovođenje mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije.

Svim preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom omogućeno je učešće na konkursu, bez obzira da li u okviru svog poslovanja obavljaju proizvodnu ili uslužnu delatnost.

„Dodelom sredstva po ovom javnom pozivu doprinosi se smanjenju troškova poslovanja i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom, a osnovni kriterijumi za raspodelu sredstava su plaćeni repromaterijal, potrošni, pomoćni, kancelarijski materijal i plaćene pretplate za digitalne alate/licence, u zavisnosti od delatnosti preduzeća, ostvareni rezultati poslovanja i broj osoba sa invaliditetom koje su zaposlene u ovim preduzećima“, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

U Srbiji posluje 63 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ona posluju na tržišnom principu i zapošljavaju više od 50 odsto osoba sa invaliditetom u odnosu na ukupan broj zaposlenih.

Integralni tekst Javnog poziva možete pogledati na: https://www.minrzs.gov.rs/sites/default/files/2022-02/Odluka%20o%20raspisivanju%20Javnog%20poziva%20za%20pobolj%C5%A1anje%20uslova%20rada.pdf

Autor: Sanja Klarić

 

Povezane objave