Istorijski trenutak – Prvi turnir košarke u kolicima u Nišu!

Autor Uklonimo barijere

Uklonimo barijere

Autor: Petar Veljković

Uklonimo Barijere

Foto: Petar Veljković

Subota, 2. novembar, biće obeležena kao datum kada je prvi put u Nišu održan turnir košarke u kolicima “Trofej Nais 2019”, koji će biti održan u sali OŠ “Miroslav Antić”. Na turniru, pored domaćina KKK “Nais”, učestvuju vicešampioni Srbije KKK „Dunav 2016“ iz Apatina i KKK „Despot“ iz Beograda. uklonimo barijere

Turnir otvara meč između domaćina “Naisa” i KKK “Dunav 2016” od 09,00 časova. Nakon toga će, do 11 časova, snage odmeriti gosti KKK “Dunav 2016” i KKK “Despot”. Od 13,00 časova na parket će izaći košarkaši KKK “Nais” i KKK “Despot”.

„Ovo je istorijski trenutak za naš grad, jer prvi se prvi put odigravaju neke takmičarske utakmice u košarci u kolicima. To je najpoznatija igra za osobe sa fizičkim invaliditetom“, rekao je Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Nais“.

Uklonimo Barijere

Foto: Petar Veljković

Ovaj turnir, koji je revijalnog karatkera, uvertira je za Prvu ligu Srbije, koja startuje već 9. novembra, a na kome će, među šest ekipa, učestvovati i niški “Nais”. uklonimo barijere

„Želimo da dostojno reprezentujemo naš grad. Isti taj grad koji nas maksimalno podržava i zato se zahvaljujem rukovodstvu našeg grada“, rekao je Aleksandrović.uklonimo barijere

Uspeh nije na prvom mestu, već je druženje i upoznavanje igrača, kako međusobno, tako i sa utakmicama, jer je za mnoge ovo prvi put da na parket izlaze da odigraju neki zvanični meč, rekao je Miljan Hadžović, trener nišlija, koji nije krio ni zadovoljstvo što je Niš dobio jedan ovakav turnir.

Igrači su obavili poslednji trening pred turnir, koji dočekuju spremni i obećavaju da će pružiti svoj maksimum.

„Euforični smo, ali smo i svesni da nismo na tom nivou igre kao što su klubovi koji će doći. Daćemo sve od sebe, prvenstveno zbog ljudi koji su nas podržali, koji su dali isto sve od sebe da opstanemo i postanemo klub. Naše je da prikažemo šta smo radili na treningu i da damo svoj maksimum“, rekao je preprezentativac Aleksandar Dinić.

Sa ovakvim stavom je saglasan i kapiten ekipe Bratislav Kostić koji je istakao da se većina prvi put susreće sa takmičarskim mečevima i da na teren izlaze bez nekog opterećenja.

Uklonimo Barijere

Foto: Petar Veljković

Slaven Nonković i Darko Živković, koji je najmlađi član tima, nadaju se dobrom rezultatu i pozivaju sve koji žele da se priključe treninzima i timu, jer kako kažu, ko se jednom oprobao u košarci u kolicima, odmah je zavoleo taj sport.

Stručni štab i igrači zahvalili su se rukovodstvu grada Niša koji je omogućio da se ovaj turnir održi i koji pruža punu podršku klubu.

Povezane objave