INVALIDI RADA DOBILI SPECIJALNO VOZILO OD VLADE JAPANA

Autor Uklonimo barijere
uklonimo barijere

Foto: Mileba Vidojkovic

Udruženje invalida rada grada Niša dobilo je specijalno vozilo namenjeno transportu osoba sa invaliditetom. Donacija je stigla od Vlade Japana i vredna je 28 000 evra. Primopredaji su prisustvovali ambasador Japana u Srbiji Akiro Imamura, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miomir Đorđević.

uklonimo barijere

Foto: Milena Vidojkovic

Donaciju je predao Akira Imamura, ambasador Japana u Srbiji-
Velika nam je čast i zadovoljstvo što možemo da pomognemo osobama sa invaliditetom i što će ovo vozilo podići standard i kvalitet njihovog života. Pružanje adekvatnih socijalnih usluga je od suštinske važnosti za dostojanstven život građana, posebno za osobe sa invaliditetom. Drago mi je što će Udruženje iskoristiti vozilo za prevoz članstva do njihovih radnih mesta, za potrebe prevoza do terapije, za posete, ali i za kulturna dešavanja – istakao je Akira Imamura, ambasador Japana.

uklonimo barijere

lFoto: Mileba Vidojkovic

Vlada Japana, preko Ambasade, već decenijama učestvuje u donatorskim projektima u Nišu, kojima pomaže niškim školama, zdravstvenim ustanovama, udruženjima osoba sa invaliditetom.
Onoga trenutka, kada je Udruženje zatražilo od grada da učestvuje u ovom projektu sa Vladom Japana, nije bilo nikakve dileme da li treba da se pomogne. Vozilo jeste bilo velika potreba za naše sugrađane, a grad Niš je spreman da aplicira na različitim projektima do kraja godine u Ambasadi Japana, kako bi pomogli našoj zajednici – rekla je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

uklonimo barijere

Foto: Mileba Vidojkovic

Niško Udruženje invalida rada okuplja najveći broj osoba sa invaliditetom u odnosu na druge organizacije osoba sa invaliditetom u gradu i broji više od 5 000 članova. Organizacija postoji 70 godina, a stara se o invalidima rada na gradskom i na ruralnom području.
Sve vreme svog postojanja pružamo podršku osobama sa invaliditetom, starim osobama i drugim marginalizovanim grupama. Cilj nam je da našim članovima obezbedimo bolji društveni položaj – naglasio je predsednik Udruženja invalida rada Miloš Stojković.

 

Povezane objave