FABRICI – SREĆNO, NAVIJAĆEMO ZA VAS

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Foto: Beta, Danas Online

U Tokiju su juče otvorene Paraolimpijske igre. Nažalost, jedan od šestoro takmičara u streljačkim disciplonama srpske paraolimpijske delegacije, zbog pozitivnog testa na COVID-19, neće moći da učestvuje. Na Igrama, koje će trajati do 5. septembra, pod sloganom  „A, koja je tvoja supermoć“, za odličja će se boriti  19  naših predstavnika u disciplinama stoni tenis, atletika, plivanje, streljaštvo, pauerlifting, biciklizam i tekvondo.

Inače, tokom priprema za odlazak u Japan, dvojicu naših paraolimpijskih strelaca su posetili šef  Delegacije EU u Srbiji ambasador Sem Fabrici,  i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Tom prilikom ambasador Fabrici i predsednik Mićović su razgovarali o izazovima paraolimpijaca, kao i šire zajednice osoba sa invaliditetom, posebno u vreme pandemije, i o potrebi da se ova zajednica bolje integriše u društvo.

Na kraju te posete ambasador Fabrici je podržao jače partnerstvo Delegacije EU sa Paraolimpijskim komitetom Srbije: „Mi se u Evropskoj uniji svim srcem zalažemo i radimo na punoj inkluziji svih ranjivih i marginalizovanih grupa. Niko ne sme da bude zaboravljen u savremenim demokratskim društvima. U Srbiji, EU podržava osobe sa invaliditetom kroz čitav niz projekata čiji je cilj brisanje fizičkih granica, poput rampi, pristupa javnim objektima, opremanja i prilagođavanja škola, ali i podizanje svesti i aspekt kreiranja politike u oblasti obrazovanja, sporta i socijalne inkluzije radi stvaranja društva za sve“.

„Zato sam uzbuđen što ćemo moći da dodatno napredujemo u ovom važnom cilju zajedno sa Paraolimpijskim komitetom. Čestitam Srbiji na već osvojenim medaljama u Tokiju. Željno iščekujem isti uspeh na Paraolimpijadi u Japanu. Srećno svima, navijaćemo za vas!“, dodao je ambasador Fabrici tom prilikom.

Uklonimo Barijere

Foto: Lična arhiva,

Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije istakao je da se nastavlja sjajna saradnja Delegacije EU u Srbiji i Paraolimpijskog komiteta Srbije koja je započela još pre nekoliko godina.

„Zahvaljujući i ovoj podršci naša organizacija je ostvarenim sportskim i organizacionim rezultatima na najbolji način prezentovala i državu Srbiju i Paraolimpijski pokret i njegove vrednosti. Neizmerno smo zahvalni Nj.E. Semu Fabriciju i Delegaciji Evropske unije na nastavku saradnje za koju očekujemo da će dodatno poboljšati prava osoba sa invaliditetom u našem društvu.“ – naglasio je Mićović.

Delegacija EU je partner paraolimpijaca Srbije.

Autor: Sanja Klarić

Povezane objave