Bronza za niške košarkaše u kolicima na prvom 3×3 turniru

Autor Uklonimo barijere

Autor: Vesna Petrović

Uklonimo Barijere

Foto: KKK Nais, Lična arhiva

Klub košarkaša u kolicima “Nais” iz Niša osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na nedavno održanom prvom  Turniru u basketu u kolicima 3×3 u Beogradu. Bronzano odličje osvojili su u konkurenciji  od šest ekipa. Turnir je održan uz podršku Saveza košarkaša u kolicima Srbije. Da se vrate sa medaljom u Niš pobrinuli su se kapiten Bratislav Kostić, Aleksandar Dinić, Uroš Peralović i Miljan Hadžović.

Miljan Hadžović, trener i igrač, prezadovoljan je uspehom koji su postigli njegovi igrači, posebno činjenicom da su boreći se za treće mesto pobedili  fafovirata, ekipu “Soko”, sa 7:3.

“Odbrana je bila ključ u oba meča koja smo pobedili, jako me raduje da se igrači lepo osećaju na terenu. Kapiten Bratislav Kostić je druga osoba u novim kolicima, a Uroš Peralović je odigrao ključne minute u pobedi za treće mesto”, kazao  je trener KKK Nais Miljan Hadžović.

Kapiten Bratislav Kostić je po mišljenju svih igrao sjajno i smatra da su za to najzaslužnija kolica iz projekta dobijenog iz sredstava Oportuniteta u okviru konkursa koje je raspisalo Ministarstvo pravde Republike Srbije. Kolica je dobio pred sam turnir.

„Sa novim kolicima sam bolji igrač, bar za klasu. Krećem se linearno brže, startniji sam, a i brže menjam pravac “, ističe kapiten Naisovaca Bratislav Kostić.

Uklonimo Barijere

Foto: KKK Nais, Lična arhiva

 

Uspeh niških košarkaša u kolicima je utoliko značajniji ako se zna da već nekoliko meseci treniraju u sali u Bojniku jer je Hala “Čair” zatvorena za sportiste nakon što je ušla u kovid sistem. Posle Bele Palanke i Knjaževca gde su, takođe, trenirali sada su opet prinuđeni da putuju. To ih ni najmanje nije omelo da daju sve od sebe i okite se medaljama.

„Prošle godine smo tokom leta trenirali u Beloj Palanci, gde smo plaćali najam dvorane, dok smo u Knjaževcu besplatno trenirali. Sada treći mesec treniramo u Bojniku. Žao mi je što moramo da na treninge putujemo van Niša. Najviše mi je žao igrača, to su osobe sa invaliditetom, nije im lako sa transferima iz automobila u kombi, onda u salu, pa obratno. Kombiji nisu pristupačni, pa rizikuju povredu i igrači i oni koji ih nose. Gubimo pola dana, trošimo sredstva za put koja idu iz džepa osoba sa invaliditetom, a oni već plaćaju visoku životnu cenu. Nismo privilegovani da treniramo u Nišu i prihvatili smo tu sudbinu da treniramo u „egzilu“. Bojnik nam je otvorio vrata, našli su nam se u nevolji – jednom rečju ljudi za primer. Verovali ili ne, imamo bolje uslove nego u Nišu. Hala je fantastična, higijena beskprekorna. Koristimo pristupačnu svlačionicu i bolje termine, toga u Nišu za nas nije bilo. Samo nam je put problem. Trošimo mnogo vremena i para”, objašnjava  predsednik “Naisa” profesor dr Marko Aleksandrović.

SKKS namerava da pokrene šampionat Srbije u basketu 3×3, što su učesnici podržali.

Povezane objave