BKHU „LEVSKI“ DONIRAO KOLICA KKK „NAIS“

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Foto: Arhiva KKK „Nais“

U košarkaškoj dvorani koja se nalazi na stadionu „Vasil Levski“ u Sofiji, predstavnici BKHU „Levski“ iz Sofije, dr Vladimir Iskrov i Vaklin Vaklinov, donirali su jedna kolica za košarku svojim sportskim prijateljima iz KKK „Nais“. Za predstvanike BKHU „Levski“ nikada nije bilo dileme kada je pomoć komšijama u pitanju.

„Košarka u kolicima u Sofiji postoji skoro deceniju i po, a u Nišu mnogo kraće. Nama iz Sofije je košarkaški klub u Nišu najbliže. Logično je da naše sportske prijatelje iz tog grada pomognemo na način na koji možemo“ – rekao je predsednik BKHU „Levski“ dr Iskrov, inače predsednik Balkanske lige o košarci u kolicima  (BWBL) i doskorašnji selektor Bugarske.

BKHU „Levski“ iz Sofije je poznat po bogatim projektnim aktivnostima. Članstvo Bugarske u EU je pomoglo da taj klub preko mnogih projekata proputuje Evropu, organizuje mnoge turnire i kampove i nabavi opremu za košarku u kolicima.

Uklonimo Barijere

Foto: Arhiva KKK „Nais“

„Zahvalan sam našim sportskim prijateljima iz BKHU „Levski“ dr Isakovu i gospodinu Vaklinovu, na vrednoj donaciji. Hvala im u ime svih članova KKK „Nais“. Ova donacija odmah rešava pitanje jednog našeg igrača. Kolica su u odličnom stanju i u potpunosti opremljena, jedna su od boljih u klubu.“ –  kaže predsednik KKK „Nais“ prof dr Marko Aleksandrović.

Nema lepšeg uvoda u sledeći turnir Balkanske lige u košarci, koji će se krajem marta održati u Nišu. Protivnici na terenu, ali veliki sportski prijatelji van njega, BKHU „Levski“ iz Sofije i KKK „Nais“, pomažu jedni druge. Uz KK OSI „Paramont“ iz Podgorice i KKK „Bijeljina“ iz istoimenog grada kreirali su jednu lepu balkansku priču. Kao primer drugima.

 

Autor: Sara Pruker

Povezane objave