ANA U KOLICIMA POBEDILA NA BEOGRADSKOM MARATONU

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo barijere

Foto: Lična arhiva

 

Na tradicioalnom Beogradskom maratonu, gde su se okupili takmičari iz celog sveta, Ana Ilić iz Niša za svoj nepobedivi duh zaslužuje sve pohvale.
Reč je o dvadesetsedmogodišnjoj pesnikinji, diplomiranom filozofu, ali pre svega borcu. Zašto borcu? Pa zato što Ana Ilić od ranog detinstva boluje od retke bolesti koja se zove Fridrajhova ataksija. To je, međutim, nije omelo da uživa u životu – završila je filozofiji, master na Filozofskom fakultetu, objavila nekoliko zbirki pesama, dobila brojne nagrade za podršku sličnima sebi. Među njima je i najvrednija “Crni biser” a njeni sugrađani iz Vladičinog Hana se nadaju da će pobediti i na konkursu Evropske delegacije u Srbiji “Ko je tvoj heroj?”

uklonimo barijere

Foto: Lična arhiva

Sada je Ana, na sebi svojstven način, i uz podršku dragih ljudi, bila jedina pripadnica lepšeg pola koja je „istrčala“ maraton u invalidskim kolicima. O tome na njenom profilu – Pod svetlom istine – Ana Ilić, je objavljeno da je „ona prva ženska osoba iz Srbije koja koristi invalidska kolica prešla cilj beogradskog, i bilo kog maratona, u dužini od 42,2 kilometra. Zahvaljujući čarobnjacima Slaviši, Marku i Goranu, maratoncima velikog srca.“
„Za kraj današnjeg sportskog dana: pesnikinja i maratonci! Naši apsolutni pobednici beogradskog maratona, sa medaljama oko vrata posle trke.

Uklonimo Barijere

Foto: Lična arhiva

Došli su u Beograd kao sportski tim Inspired by HOPE Organizacija Plućna hipertenzija Srbija – PH Serbia kako bi ih podržali u podizanju svesti i to su uradili na najlepši način. Na svetski dan knjige. Čista poezija !“
Ana Ilić je devojka koja, kada god odluči, pobeđuje.

Autor: Milena Vidojković

Povezane objave