Adaptivna fizička aktivnost – besplatna obuka

Autor Uklonimo barijere
Uklonimo Barijere

Foto: lična arhiva

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu još jednom izlazi u susret osobama sa invaliditetom. U saradnji sa Gradskom opštinom Medijana realizuje projekat  “Adaptivna fizička aktivnost i sport -Mladi za mlade”.

Reč je o projektu u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bugarske i Srbije. Podrazumeva besplatnu praksu i profesionalno usavršavanje 15 odabranih kandidata iz oblasti plivanja i fitnes treninga za osobe sa invaliditetom.

Predstavnici opštine i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja su se sreli ovih dana i razgovarali na temu obuke mladih za rad sa osobama sa invaliditetom iz oblasti plivanja i fitnes treninga.

Projekat obuhvata teorijske i praktične časove plivanja, plivačkih tehnika, primene plivačkog treninga, funkcionalnog treninga i kardio fitnesa za osobe sa invaliditetom. Po završetku obuke svi kandidati će dobiti međunarodno priznat sertifikat.

Zainteresovani, koji žele da se prijave i učestvuju u obuci treba da zadovolje dva kriterijuma:  da su starosti do 29 godina i da se nalaze na evideniciji Nacionalne službe za zapošljavanje duže od 12 meseci. Planirano je da obuka traje četiri meseca,  a organizuje se u vremenskim intervalima od dva sata, tri puta sedmično.

Pozivaju se svi zainteresovani kandidati da se  prijave za obuku, koja je  od velikog značaja za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom. Tim pre što je intencija društva integracija osoba sa invaliditetom u sve društvene tokove, samim tim i u organizovane fizičke aktivnosti, kao što je akva terapija koja – po mišljenju stručnjaka – doprinosi jačanju njihovog samopouzdanja i podizanju kvaliteta života.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti putem mejla – ipafsfv-nis@gmail.com.

Autor: Milena Vidojković

Povezane objave